Okulumuz Hakkında

Büyükçatma İlkokulu
Büyükçatma köyü No 90 Arpaçay / Kars
4742928283
0
https://buyukcatma.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

Eğitim öğretim kalitesinin devamlı yüksek tutulduğu, öğrenmenin temel ihtiyaç kabul edildiği, bilimsel ve sosyal yönden gelişmiş, okuyan, araştıran, düşünen, üreten, milli, manevi değerlere sahip ve saygılı bireyler yetiştiren, "Örnek ve Lider" bir eğitim kurumu olmaktır.

MİSYON

Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak bilgi çağını doğru anlayan, evrensel değerleri kavramış, hak ve özgürlüklere saygılı milli değerlere sahip, hoşgörülü, sorumluluk bilinci gelişmiş, üretken sorun çözme yeteneği olan, çevreye duyarlı özgüvenli, donanımlı model insan yetiştirmek.

BAŞARILAR

Öğretmen :3
Öğrenci :36
Derslik :4
Kütüphane Kitap Sayısı :800
Öğretim Şekli :Tam Gün,1-2,3-4 birleştirilmiş sınıf ve anasınıfı

Öğretim Şekli

Tam Gün,1-2,3-4 birleştirilmiş sınıf ve anasınıfı

Ders Başlama ve Bitiş

08.30 - 14.15

YABANCIDIL

ingilizce

Isınma Şekli

Kalorifer

Lojman Sayısı

1

Lojman Bilgisi

Okulumuzda bulunan 1 lojmanda kullanıma hazır durumda değildir. Öğretmenlerimiz hem ilde hem ilçede ikamet etme imkanına sahiptir.

Servis Bilgisi

Bağlantı

ADSL

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Arpaçay ilçe merkezine 17 km uzaklıkta bulunmaktadır. Kars - Akyaka yolunun 38. Km´sinde yer almaktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Büyükçatma İlkokulu´nun bulunduğu Büyükçatma Köyü’nün Gediksatılmış, Küçükçatma, Carcıoğlu ve Kuyucuk köyleri ile sınırları vardır.Köy Kars-Akyaka yolunun kenarında, çevresine göre biraz daha çukur bir alanda kurulmuştur. Köyün tarlalarının bulunduğu arazi engebeli değildir.Karasal iklimin bütün özellikleri görülmektedir. Kışları soğuk ve kar yağışlı, yazlar ise sıcak ve kurak geçer. En fazla yağmur ilkbahar ve yaz başlarında yağar. Arpaçay´ın birçok köyüne oranla rahat bir ulaşımı vardır.

Sportif Etkinlikler

Bilimsel Etkinlikler

Proje Çalışmaları